Gevuld brood met groenten en rollade

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak eerst de uiringen lichtbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak achtereenvolgens de paprika, courgetteplakjes en aubergine. Voeg steeds opnieuw een beetje olie toe.

Stap 2
Laat alle groenten uitlekken en afkoelen tot lauw. Bestrooi met zout en peper. Snijd een deksel van het brood en hol het brood uit tot circa 3 centimeter van de korst.

Stap 3
Vul de holte van het brood met laagjes rollade, groenten, rucola en kaas tot alles op is. Leg het deksel op het brood en vouw het brood in een stuk folie. Laat nog een uurtje op smaak komen en snijd het dan in punten.

Bron: Koken met de Keurslager nr 06-2007

Ingrediënten

200 g Italiaanse rollade
4 el olijfolie
1 grote ui, in ringen
1 rode paprika, in 8 stukken
1 courgette, in plakjes
1 aubergine, in plakjes
zout en peper
1 rond boerenbrood van 1 kg
handje rucola, gewassen en gedroogd
100 g zachte geitenkaas, mozzarella of ricotta

Keukengerei

keukenpapier koekenpan vershoudfolie