Gevulde appeltjes met bloedworst en stroop

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in de lengte in vier stukken en verwijder met een lepel de pitten en draden.

2.Leg de pompoenstukken in een ovenschaal en besprenkel deze met zes eetlepels olijfolie. Strooi er de helft van de citroentijm over, en peper en zout naar smaak.

3.Rooster de pompoen 20 minuten in het midden van de oven. Bak intussen de bacon uit in een koekenpan zonder boter of olie.

4.Maak een dressing van de kurkuma, sinaasappelsap, honing, knoflook, peper en zout.

5.Haal de pompoen uit de oven en laat deze afkoelen. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in kleinere stukken.

6.Maak een salade van de pompoen, pruimen, bacon, sinaasappelpartjes en –rasp en het amandelschaafsel. Voeg de peterselie en resterende citroentijm toe en tot slot de dressing.

Bron: keurslager.nl

Ingrediënten

1 flespompoen van 1,5 kilo (of 2 kleinere)
8 plakken bakbacon
16 gedroogde pruimen, in kleine stukjes
2 sinaasappels, in partjes
Sap en rasp van
1 sinaasappel
2 teentjes knoflook, geperst
3 eetlepels citroentijm, fijngehakt
3 takjes peterselie, fijngehakt
40 g amandelschaafsel
2 eetlepels bloemenhoning
1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
Olijfolie
Peper en zout

Vragen?