Gevulde appeltjes met hazelnoten en kaneel

  • 0 personen
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200?C.

Appels rechtop op het aanrecht zetten en met een appelboor de klokhuizen eruit halen. Appels horizontaal doormidden snijden en voorzichtig met behulp van een theelepeltje tot ca. 1 cm van de rand uithollen. Stukjes appel kleinsnijden.

In een schaal de stukjes appel mengen met citroensap, hazelnoten, cakekruimels en basterdsuiker. Mengsel in onderste deel van appels scheppen. Bovenkant van appels erop zetten en een beetje aanduwen.

Zet de appels in een ovenschaal zetten en steek voorzichtig kaneelstokjes in het midden van de appels. Verdeel boter in kleine klontjes over de appels. Laat de appels in de oven 30 minuten garen.

Slagroom er over schenken.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

20 g boter
2 plakken cake, verkruimeld
1 eetlepel bruine basterdsuiker
4 appels
citroensap
50 g hazelnoten, gehakt
4 kaneelstokjes
250 ml. opgeklopte gesuikerde slagroom