Gevulde gehaktballen

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng het half-om-halfgehakt, ei, peterselie, paneermeel, zout en peper goed door elkaar.

Maak een gladde massa van de roomkaas, spinazie, knoflook en mozzarella.

Neem van het gehakt een deel ter grootte van een golfbal en druk die plat in de palm van je hand. Neem een eetlepel spinazieroomkaasmengsel en leg die in het midden van het vlees. Vouw de randen van het gehakt over het mengsel en rol het geheel tot een bal. Herhaal dit met het resterende vlees.

Bak in een pan op middelhoog vuur ongeveer 1 minuut de gehaktballetjes in de uitgeschuimde boter en draai ze regelmatig om zodat ze rondom bruin worden.

Voeg de sugo-saus toe en roer voorzichtig. Laat het ongeveer 15 minuten sudderen, totdat de gehaktballetjes gaar zijn en de saus dik is.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

800 g half-om-halfgehakt
1 ei
20 g peterselie, fijngesneden
60 g broodkruimels of paneermeel
250 g roomkaas
60 g fijngehakte spinazie, gekookt
2 teentjes knoflook, fijngesneden
110 g mozzarella, fijngesneden
4 eetlepels boter
500 g sugo, gezeefde tomatensaus
Peper en zout