Gevulde kalfsoesters met roomsaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
De kalfsoesters in het midden kruiselings helemaal doorsteken en het vlees iets opzij duwen zodat straks de in spinazie gewikkelde kiprolletjes erin kunnen.

Stap 2
De kipfilet fijnsnijden en in de keukenmachine of met de staafmixer pureren. Circa 50 g room, peper en zout toevoegen. Het geheel moet stevig blijven.

Stap 3
De pistachenootjes pellen en grof hakken, de gedroogde tomaten uit laten lekken en grof snijden en beide vermengen met de kippuree.

Stap 4
De spinazie circa 2 tellen blancheren. De vulling op de spinaziebladeren leggen en rolletjes maken die zo groot zijn dat ze in de kalfsoesters passen.

Stap 5
De ruimte in elke kalfsoester met een rolletje opvullen. De kalfsoesters circa 10 minuten in boter op een niet te hoog vuur braden. Het vlees moet aan de buitenzijde mooi bruin worden, terwijl de binnenkant lekker mals blijft. Met peper en zout op smaak brengen. De kalfsoesters horizontaal doorsnijden en op de borden leggen.

Voor de roomsaus:
Het sjalotje snipperen en in olijfolie aanzweten (niet kleuren). Afblussen met de kalfsfond en 75 g slagroom toevoegen. Eventueel met peper en zout op smaak brengen. Iets laten inkoken. De saus zeven en de (grof gesneden) Italiaanse kruiden toevoegen. Lekker met tagliatelle en groene asperges.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

4 kalfsoesters
75 gram kipfilet
125 gram slagroom
20 gram grove spinaziebladeren
15 gram ongezouten pistachenootjes
15 gram gedroogde tomaten op olie
Voor de saus:
1 sjalotje
250 ml kalfsfond
flinke scheut witte vermout (nouilly prat)
peper en zout
Italiaanse kruiden (vers)

Keukengerei

Keukenmachine of staafmixer Kookpan Koekenpan Steelpan Zeef