Gevulde kipfilet met kaas, bacon en salie

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kipfilets in zodat je ze kan vouwen. Doe in iedere vouw ongeveer 30 gram roomkaas. Leg een blaadje salie op iedere kipfilet. bekleed de kipfilet met plakjes bacon en wikkel ze zo in dat de kaas niet uit de filets loopt tijdens het bakken.

Leg de gevulde kipfilets in een oven?schaal samen met de boter en olie. Zet
de ovenschaal in de voorverwarmde oven en braad ze in ongeveer 25 minuten gaar. Schep af en toe wat van de braadjus over de kip.

Serveer met gebakken krielaardappelen, doperwten en in ringetjes gesneden lente? uitje.

Bron: Proef 5 2013

Ingrediënten

200 g magere bacon
1 bakje salie (15 g)
4 grote kipfilets
50 g boter
120 g kruidenroomkaas
2 eetlepels olie
400 g krielaardappelen
150 g doperwten
1 lente-uitje