Gevulde koolrolletjes

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Snijd de dikke middennerven uit de koolbladeren. Blancheer de bladeren circa 3 minuten in ruim kokend water, spoel ze af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de schoongemaakte paprika in kleine blokjes.

Stap 2
Doe het gehakt in een kom en meng er de paprika, de pesto, de eierdooier, de gehakte noten en wat zout en peper door. Leg de koolbladeren met de mooie kant naar beneden naast elkaar op het werkvlak. Verdeel het gehakt over de koolbladeren en laat daarbij rondom een brede rand vrij. Vouw de zijkanten van de kool over het gehakt en rol de bladeren op.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180?C. Leg de koolrolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de saus over de koolrolletjes en zet de afgedekte schaal 35 minuten in de oven. Lekker met rijst, aardappel-puree of gekookte aardappelen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 1

Ingrediënten

400 gram gehakt, half om half (ongekruid)
8 grote bladeren van een savooiekool
1 rode paprika
1 eetl. rode pesto uit een potje
1 eierdooier
50 gram geroosterde cashewnoten, fijngehakt
zout en versgemalen peper
1 zakje kaassaus

Keukengerei

Kookpan Kom Ovenschaal Steelpan