Gevulde tomaten

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd aan de kant van de steelaanzet een kapje van de tomaten. Hol de tomaten met een theelepeltje uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier om ze uit te laten lekken. (Het binnenste van de tomaten kunt u gebruiken voor tomatensoep).

Stap 2
Spoel de boontjes af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Snijd de salami in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schep de boontjes, salami, bosui, pesto en? mayonaise door elkaar en breng de salade op smaak met wat zout en peper. Bestrooi de tomaten aan de binnenkant met wat zout en peper en vul ze met de salamisalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

200 gram knoflooksalami, in dikke plakken
12 middelgrote trostomaten
1 potje witte bonen (circa 300 gram)
2 bosuitjes
2 eetl. groene of rode pesto uit een potje
2-3 eetl. mayonaise
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Vergiet Kom