Gewokte kalfsreepjes met limoen en koriander

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm een eetlepel olie in de wok en fruit de knoflook, peper en limoenrasp een minuut. Dep de kalfsreepjes goed droog en bestrooi ze met zout.

Roerbak de helft van de kalfsreepjes een minuut mee op hoog vuur en schap alles uit de wok. Verwarm nog een eetlepel olie en roerbak de rest van de reepjes nog een minuut op hoog vuur. Voeg de rest weer toe en giet nu het limoensap en de kokosmelk toe. Laat op hoog vuur nog een minuut doorkoken.

Bestrooi het gerecht op het laatste moment met korianderblad. Lekker met rijst of mie.

Bron: Koken met de Keurslager nr 04-2007

Ingrediënten

500 g kalfsschnitzel, in reepjes
2 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, in plakjes
1/2 rode peper, fijngehakt
rasp en sap van 1/2 limoen
zout
1 dl kokosmelk
1 bos koriander, gehakt

Keukengerei

wok rasp keukenpapier