Glaasje hammouse met rode cress

  • 0 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de knoflook en de sjalot glazig in een klein scheutje olijfolie. Meng de rozemarijn met de reepjes ham.

Mix de ham samen met de knoflook en de sjalot in een keukenmachine en meng met de mayonaise.

Verwarm de sherry en los er de uitgeknepen gelatine in op. Doe de sherry en de opgeklopte room bij het hammengsel. Breng op smaak met cayennepeper en zout, verdeel over acht glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Garneer met enkele blaadjes rode cress.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

200 g gekookte ham, in reepjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 blaadje gelatine, geweekt in koud water
2 eetlepels droge sherry
Rode cress
Cayennepeper
60 ml slagroom, stijfgeklopt
2 eetlepels mayonaise
2 teentjes knoflook, geperst
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt