Gourmetschotel met zelfgemaakte sausjes

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Voor een kerriesausje meng je vier eetlepels mayonaise met twee eetlepels yoghurt, een geprakte banaan en een theelepel kerriepoeder, zout en peper naar smaak. – Voedingswaarde per persoon: kcal (kj) 244 (1025), eiwit 1 g, vet 24 g, koolhydraten 6 g.

Voor een tomatensausje meng je vier eetlepels mayonaise met drie eetlepels ketchup, een rijpe trostomaat in minikleine blokjes en twee fijngehakte augurkjes. – Voedingswaarde per persoon: kcal (kj) 124 (521), eiwit 1 g, vet 12 g, koolhydraten 3 g.

Voor een pindasausje verwarm je op zacht vuur vier eetlepels pindakaas, twee eet?lepels ketjap manis en 8 ? 10 eetlepels melk. Roer er een eetlepel kokos of gebakken uitjes door. Houd de saus warm op een theelichtje en roer af en toe door. – Voedingswaarde per persoon: kcal (kj) 129 (542), eiwit 5 g, vet 9 g, koolhydraten 7 g.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

gourmetschotel van de Keurslager voor 4 personen
Voor de kerriesaus:
4 el mayonaise
2 el yoghurt
1 banaan
1 tl kerriepoeder
zout en peper
Voor de tomatensaus:
4 el mayonaise
3 el ketchup
1 trostomaat
2 zoet zure augurkjes
Voor de pindasaus:
4 el pindakaas met of zonder
stukjes noot
2 el ketjap manis
10 el melk
1 el kokos of 1 el gebakken uitjes