Groninger bloedworst op suikerbrood met karamelappeltjes

  • 4 personen
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Smelt de helft van de margarine op een laag vuur en karamelliseer de suiker in een pan. Voeg nu de appelpartjes toe en laat ze licht kleuren. Blus af met het appelsap en gaar het geheel nog een paar minuten door.

Wentel de bloedworst door de bloem en bak deze om en om in de reste- rende margarine tot ze goudbruin zijn.

Leg de bloedworst op een plakje suikerbrood en schik de appeltjes er speels omheen. Garneer met een takje peterselie.

Bron: Proef...nr. 6 2010

Ingrediënten

4 grote plakken (Groninger) bloedworst (of 8 kleine)
2 eetlepels bloem
4 plakken suikerbrood
40 g margarine
2 appels (in partjes en geschild)
4 eetlepels suiker
4 eetlepels appelsap
4 takjes peterselie