Stap 1
Verwarm de vloeibare boter in een grote koekenpan tot het schuim verdwenen is. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 200?C. Bestrooi de biefstukken rondom met vergemalen peper. Bak de biefstukken op hoog vuur snel om en om bruin. Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op keukenpapier.
Stap 2
Bak in het bakvet de fijngehakte champignons en knoflook even snel om, vermeng dit met de parmaham en breng op smaak met zout, peper en peterselie. Laat dit afkoelen.
Stap 3
Rol de bladerdeegplakjes een beetje groter uit. Verdeel het champignonmengsel over het midden van de deegplakjes. Leg op elk een biefstuk en bestrooi met wat zout. Bestrijk de randen van het deeg met wat water en vouw ze om het vlees dicht.
Stap 4
Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak de pakketjes in ca. 15 minuten mooi bruin. Lekker met een salade.
4 haasbiefstukken van ca. 150 g per stuk
2 el. vloeibare boter
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
zout en peper uit de molen
100 g kastanjechampignons, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
75 g parmaham, fijngesneden
2 takjes peterselie, fijngehakt
1 losgeklopt ei
Koekenpan Deegroller