Hachee met kaneel en pruimen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verwarm de olie in de braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties aan. Roerbak de ui, knoflook en specerijen 2 minuten mee. Voeg de honing, pruimen en bouillon toe en roer goed om. Breng alles aan de kook.

Stap 2
Leg, zodra de bouillon weer kookt, het deksel goed op de pan en zet de pan in de oven. Temper de oven na een half uur naar 160?C en laat het vlees circa 1 uur garen. Serveer het vlees bijvoorbeeld met couscous of bulgur en gegrilde groenten.

Bron: Koken met de Keurslager nr 9-2006

Ingrediënten

800 g riblappen, in blokjes of vraag bij uw Keurslager naar hacheevlees
zout en peper
2 el bloem
4 el boter of olie
zware ovenbestendige braadpan of casserole met deksel
2 uien, in grove stukken
2 tenen knoflook, gehakt
2 tl kaneelpoeder
1 tl gemberpoeder
2 el honing
250 g gewelde pruimen zonder pit
8 dl warme vleesbouillon

Keukengerei

braadpan