Hachee met sp?tzle en paddenstoelen

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng het vlees flink op smaak met peper en zout. Smelt de boter en laat deze iets kleuren, braad nu hier het vlees mooi goudbruin in aan en voeg de uien toe.

Blus het vlees daarna af met de azijn, wijn en de specerijen uit het hacheepakket. Voeg vervolgens de fond en bouillon toe en laat het vlees ongeveer 3 uur zacht sudderen. Voeg warm water toe als het te droog dreigt te worden.

Fruit de sjalotjes glazig zonder te kleuren. Voeg de knoflook toe en de kastanjechampignons. Bak een paar minuten door en blus dan af met de room. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de sp?tzle gaar in de bouillon en stoom ze droog door het vergiet boven de hete pan te hangen. Meng de sp?tzle met de romige paddenstoeltjes en voeg de kaas toe. Doe de sp?tzle in een diep bord en serveer er de hachee bij.

Bron: Proef...nr 1 2010

Ingrediënten

500 g hacheevlees, 500 g gesneden uien (of kant-en-klare hachee van je Keurslager)
200 g kastanjechampignons (in partjes gesneden)
1 dl kalfsfond
50 g boter
5 dl runderbouillon (pot)
1 dl azijn
3 dl rode wijn
300 g sp?tzle
100 g geraspte gruy?rekaas
1 dl room
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 teen knoflook (uitgeperst)

Keukengerei

Braadpan