Hamburger Bermuda

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en de knoflook. Meng alle ingredi?nten behalve ananas, paprikapoeder, poedersuiker en zonnebloemolie door het gehakt.

Stap 2
Verdeel het gehaktmengsel in vieren. Rol elk deel tot een bal en druk deze plat zoals een hamburger. Bestrijk de hamburgers met olie en rooster ze in 5-6 minuten per kant goudbruin en gaar.

Stap 3
Bestrooi de ananasplakken met een mengsel van paprikapoeder en poedersuiker en rooster ze aan beide zijden goudbruin. Serveer ze op de hamburgers.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

500 gram rundergehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)
1/2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)
1 groene paprika, in miniblokjes gesneden
mespuntje cayennepeper of enkele druppels tabasco
1/2 theel. worchestersaus
1 eetl. tomatenketchup
1 ei
1 eetl. bloem
peper en zout
4 plakken ananas
1/2 eetl. paprikapoeder
1 eetl. poedersuiker
zonnebloemolie

Keukengerei

Kom