Hamburgers

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng in een grote kom het gehakt met de ui en knoflook, de paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Doe het ei, ketchup en paneermeel erbij en kneed dit door elkaar. Vorm met vochtige handen 4 hamburgers van het gehaktmengsel en laat ze afgedekt met huishoudfolie ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Steek de barbecue aan.

Snijd alle uien voor de chutney in ringen. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en voeg de uien en de suiker toe. Bak het geheel even zachtjes aan. Doe de azijn, wijn, het kaneelstokje en de balsamicoazijn erbij en laat het geheel minimaal 10 minuten zachtjes inkoken. Proef even om te kijken of de chutney al zacht is en ver genoeg is ingedikt, laat het mengsel anders nog even doorpruttelen. Verwijder het kaneelstokje. Laat de chutney afkoelen.

Leg de hamburgers op de barbecue boven het vuur en bak ze ongeveer 5 minuten per kant. Leg op een broodje eerst wat veldsla, daarna de hamburger en rode-uienchutney en verkruimel daar de geitenkaas over.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

600 g rundergehakt
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel pikante paprikapoeder
1,5 theelepel cayennepeper
Peper en zout
1 ei
1 eetlepel ketchup
2 eetlepels paneermeel
4 witte broodjes
125 g geitenkaas
30 g veldsla
VOOR DE RODE-UIENCHUTNEY

5 rode uien
Olijfolie
50 g suiker
60 ml rodewijnazijn
60 ml rode wijn
1 kaneelstokje
1 eetlepel balsamicoazijn