Stap 1
Maak eerst de salsa. Doe dit bij voorkeur de dag tevoren, om de smaken goed te laten doortrekken. Snijd de ananas in kwarten, verwijder de schil, de harde kern en de zwarte ogen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het uitlopende?sap op. Snijd de paprika in kwarten, verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het in blokjes. Rasp de schil van de limoentjes en pers het sap uit. Breng 1 dl water aan de kook met de suiker, de limoensap, de gemberwortel, de sambal en een snufje zout. Voeg de paprikablokjes toe en laat 2 minuten koken. Voeg ananasblokjes met het uitgelopen vocht toe en laat omschepend 5 minuten zachtjes koken. Bind het vocht met het aangeroerde aardappelmeel (dan blijft de salsa helder). Laat afkoelen en roer het in ringetjes geknipte bieslook erdoor.
Stap 2
Verhit de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de hamburgers op de de gebruikelijke manier in circa 3 minuten per kant bruin. Serveer met de salsa. Lekker met sla en frieten.
4 hamburgers
25 g braadboter
Voor de salsa:
1 kleine ananas
1 rode paprika
2 limoentjes
2 eetl. rietsuiker
2 theel. versgeraspte gemberwortel
1-2 theel. sambal oelek
zout
1 theel. aardappelmeel
1 bosje bieslook
Rasp Citruspers Steelpan Koekenpan