Hamlapjes met chorizo en kikkererwten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Spaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de hamlapjes in blokjes van 3×3 cm en de chorizoworst in blokjes van 2×2 cm. Verwarm de olie in een hapjespan en bak het vlees samen om en om rustig aan.

Stap 2
Voeg de ui en rozemarijn toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer even om, blus af met de tomatenblokjes, roer goed door en laat ca. 10 minuten pruttelen.

Stap 3
Doe de kikkererwten en peterselie erbij en laat nog 2 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een knijpje citroen. Lekker met aardappelpuree en groene sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 5

Ingrediënten

500 g hamlapjes
200 g chorizo aan een stuk
2 el. olijfolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
1 el. tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje kikkererwten (250 g), uitgelekt
2 takken peterselie, fijngehakt
citroen

Keukengerei

Hapjespan