Hamlappen met warme aardappelsalade met bleekselderij

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de aardappelsalade. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes en kook ze in water met wat zout in circa
10 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken. Snijd intussen de bleekselderij in boogjes en snipper de ui. Verhit de olie in een grote koekenpan en laat de ui glazig fruiten. Voeg de bleekselderij toe en laat omscheppend kort meefruiten. Giet de bouillon in de pan en laat met een deksel op de pan 5 minuten stoven. Breng op smaak met de azijn, de suiker en wat peper. Schep de aardappelblokjes door de bleekselderij.
Stap 2
Snijd de gewassen radijsjes in plakjes en knip de tuinkers uit het doosje.
Stap 3
Verhit de boter in de koekenpan en bak de hamlapjes op
halfhoog vuur circa 6 minuten per kant. Bestrooi ze met wat zout en peper.
Schep de plakjes radijs kort voor het serveren door de aardappelsalade en bestrooi met de tuinkers.
Serveer het vlees met de warme aardappelsalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

4 hamlappen
van circa 125 g per stuk
50 g braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de aardappelsalade
met bleekselderij:
750 g vastkokende aardappelen
8 stengels bleekselderij
1 ui
2 eetl. (olijf)olie
1,5 dl kippenbouillon
(van 1/2 bouillontablet)
3 eetl. witte-wijnazijn
1 theel. suiker
versgemalen peper
1 bosje radijs
1 doosje tuinkers

Keukengerei

Kookpan Vergiet Koekenpan