Hamschijf uit de oven

  • 6 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 160
graden. Braad het vlees in een
braadpan fel aan in de boter
en de olie. Haal het vlees uit
de pan en fruit in hetzelfde
vet de pompoen en de ui. Doe
het vlees
terug, giet de cider
erbij, voeg de verse kruiden
en de kruid
nagel met wat
zout toe. Sluit de pan, plaats
deze 2 uur in de oven en draai
elk half uur het vlees om.

Verwijder de takjes en de
kruidnagel en roer vlak voor
het serveren de honing?
mosterdsaus
erdoorheen.
Lekker met
citroenrisotto

Ingrediënten

1 kg hamschijf
2 eetlepels boter
2 eetlepels olie
1 biologische pompoen, in stukken
2 rode uien, grof gesneden
0,5 liter droge cider
2 takken tijm
1 tak rozemarijn
1 kruidnagel
3 eetlepels honing-mosterdsaus