Hamsouffl

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Pasen
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175?C. Pureer de ham in de keukenmachine. Laat de boter smelten in een pan en roer de bloem erdoor. Roer de melk er met een garde langzaam bij tot het een dikke saus is. Laat een minuut al roerend doorkoken. Schep van het vuur de hampuree erdoor en breng het geheel op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Vet de vormpjes goed in met boter en bestuif met een beetje bloem. Roer de eidooiers door de saus. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een brandschone kom en schep dit voorzichtig door de saus. Verdeel deze massa over de vormpjes en bak ze in circa 20 minuten gaar. Open de deur niet tijdens het bakken, de souffl?s zullen dan inzakken. Serveer direct uit de oven.

Bron: Koken met de keurslager nr. 03 2008

Ingrediënten

150 g gekookte achterham
1 el boter
2 el bloem
125 ml warme melk
zout en versgemalen peper
mespunt paprikapoeder
1 eidooier
2 eiwitten
1 el boter
4 kleine souffl?vormpjes of bekertjes

Keukengerei

Oven