Hawaiiaanse kip met pinda’s

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de paprika zonder de steelaanzet en de zaadlijsten in reepjes. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.

Stap 2
Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan en roerbak de blokjes kip tot ze gaar zijn. Laat de paprika en het lichtgekleurde deel van de bosui kort meebakken. Voeg de ananasblokjes toe. Roer een deel van het ananassap, de sojasaus, de tomatenketchup, de azijn, de suiker of de gembersiroop, de sambal en wat ma?zena of allesbinder in een kommetje door elkaar en roer door het kipmengsel in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag, zet het deksel op de wok of de pan en laat een paar minuten stoven. Breng desgewenst verder op smaak.

Stap 3
Bestrooi met de pinda’s en het groen van de bosui. Lekker met rijst of miehoen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 95

Ingrediënten

250 gram kipfilet
1 rode paprika
2 bosuitjes
2 eetl. olie
1 klein blikje ananasblokjes
2 eetl. sojasaus
2 eetl. tomatenketchup
1 eetl. azijn
schepje suiker of scheutje gembersiroop
1/2 theel. sambal oelek
aangeroerde ma?zena of allesbinder
50 gram geroosterde pinda's

Keukengerei

Wok of grote koekenpan Kommetje