Heldere preisoep met rundvlees

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Giet de bouillon in een maatbeker en vul aan met water tot 8 deciliter. Breng de bouillon aan de kook en los het bouillontablet erin op. Voeg de preiringetjes toe en laat ze een minuut zachtjes meekoken. Zet het vuur uit.

Stap 2
Hak de kruiden fijn. Verdeel de soep over 4 borden en bestrooi met de gehakte kruiden.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

1 pot rundvleesbouillon met vlees
1 tablet rundvleesbouillon
2 dunne stengels prei, in dunne ringetjes
2 takjes peterselie
2 takjes selderij

Keukengerei

Maatbeker Kookpan