Heldere tomatenbouillon met kalfsvlees

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kalfsrollade in blokjes. Breng de pasata met 0,5 liter water en de bouillontabletten aan de kook. Spoel de ma?skorrels in een zeef af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Snijd de prei in dunne ringetjes, was ze en laat ze uitlekken.

Stap 2
Roer kort voor het serveren de blokjes tomaat, de ma?skorrels, de preiringetjes en de blokjes kalfsvlees door de soep en laat doorwarmen. De prei moet knapperig blijven. Breng de soep op smaak met een schepje suiker en zonodig wat zout en/of peper. Serveer de bladerdeegstengels bij de soep.?

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

200 g kalfsrollade, in dikke plakken gesneden
1 pakje pasata (gezeefde tomaten; 500 g)
3 kippenbouillontabletten
1 blikje ma?skorrels
1 dun steeltje prei
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
suiker
zout en versgemalen peper
1 pak bladerdeegstengels

Keukengerei

Kookpan Zeef