Hert uit de oven

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 160 graden.
Meng het venkelpoeder met de bloem,
besmeer hiermee het vlees en bestrooi het
met peper en zout.

Verwarm de olijfolie in een braadpan
(geschikt voor de oven) en bak hierin de
hertenfilet rondom bruin. Haal het vlees uit
de pan en bekleed
het met de plakjes bacon.

Bak in hetzelfde braadvocht de ui glazig.
Blus de ui af met de wijn en voeg de tomatenblokjes
en saffraan toe. Breng het geheel aan
de kook en leg dan het vlees in het vocht, met
de bacon aan de bovenkant. Zet de braadpan
zonder deksel in de voorverwarmde oven en
laat het vlees 20-25 minuten verder garen totdat
het van binnen mooi ros? is.

Haal de pan uit de oven en leg het vlees op
een snijplank. Laat het 15 minuten rusten. Kook
ondertussen de saus iets in en bereid de pappardelle
volgens de beschrijving op de verpakking.

Meng de pappardelle met de saus en verdeel
dit over vier borden. Snijd het vlees in mooie
plakken en drapeer deze over de pasta. Garneer
het geheel met de venkel.

Ingrediënten

800 g hertenfilet (uit de bovenbil)
200 g dikke plakken bacon
2 theelepels venkelpoeder
3 eetlepels bloem
5 eetlepels olijfolie
2 uien, in halve ringen
400 ml moscato d?asti (of een andere zoete mousserende wijn)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
Halve theelepel saffraandraadjes
1 venkelknol, in flinterdunne plakjes
300 g pappardelle