Hertenbiefstuk met cranberrysaus en verse vijgen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een koekenpan. Bestrooi de hertenbiefstukken rondom met zout en peper. Bak ze om en om in 2 minuten voor elke kant bruin. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie in een warme oven.

Stap 2
Doe de honing, compote en water in de koekenpan en roer de aanbaksels los, laat aan de kook komen en leg de vijgenpartjes erin. Stoof 2 minuten en leg het vlees nog een minuut terug in de pan. Leg de biefstukken met de stukjes vijg op de borden en lepel er een beetje saus bij. Lekker met een romige aardappelpuree.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 10

Ingrediënten

4 hertenbiefstukken ? 150 g
2 el vloeibare boter
zout en peper
1 el honing
4 el cranberrycompote
2 el water
3 verse vijgen, in vieren gesneden

Keukengerei

Koekenpan