Hertenbiefstuk met dennenhoningsaus
- 4 personen
- Vrij moeilijk
- Hoofdgerecht
- 30-60 minuten
- Kerst
Kook de schorseneren gaar in ongeveer 15 minuten en pureer ze met de melk en de boter in de blender. Breng op smaak met wat zout.
Blancheer de spruitenblaadjes heel kort en spoel ze af met koud water.
Bak de spekjes in een pan met wat olijfolie krokant en doe er na 3 minuten de pistachenootjes bij. giet het vet af, voeg de spruitenblaadjes toe en bak deze even mee. Verwarm ondertussen de schorsenerenpuree.
Laat de wildfond met de dennenhoning iets inkoken.
Strooi zout en peper op de biefstukjes en bak ze kort om en om bruin in de boter (twee keer twee minuten). Laat de biefstukjes even rusten en trancheer ze daarna. Verdeel het spruitenblaadjesmengsel over vier borden, schep er wat schorsenerenpuree bij en leg het vlees ernaast. schenk er tot slot de dennenhoningsaus omheen.
4 stukken hertenbiefstuk a 125 g
100 g gerookt spek, in blokjes
1 kg spruiten, de buitenste blaadjes
100 g gebrande ongezouten pistachenoten
200 ml wildfond
50 ml olijfolie
1 eetlepel dennenhoning
4 schorseneren, schoongemaakt en in stukken
50 g boter
100 ml melk