Hollandse biefstuk met geitenkaasdressing en spruitjesstamppot
- 4 personen
- Vrij makkelijk
- Hoofdgerecht
- 20-30 minuten
Kook de aardappelen in ongeveer 15 mi?nuten gaar. Stoom de spruitjes ongeveer 10 minuten boven een bodempje water en fruit de ui in de boter.
Meng de spruitjes met de ui en breng op smaak met zout en peper. Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Voeg de nootmuskaat en melk toe. Roer het spruitjes?uienmengsel door de aardappelen en roer er de olijfolie doorheen.
Meng alle ingredienten voor de dressing in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg eventueel wat lauw water toe als de dressing te dik is.
Bak de biefstukjes 2-?3 minuten per kant bruin en mooi rose
?4 biefstukken a 100 g
?300 g spruiten
?4 uien, grof gesneden
500 g aardappelen, geschild en in stukken
20 g boter
?Nootmuskaat
?100 ml melk
?2 eetlepels olijfolie
Voor de dressing:
?150 g zachte geitenkaas
?75 ml slagroom
?1 theelepel fijngehakte citroentijmblaadjes
1 theelepel citroenrasp en ?sap
1 eetlepel fijngehakte bieslook