Honingsaus met tijm

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui. Snijd de geschilde appel zonder het klokhuis in blokjes.

Stap 2
Verhit de boter in een steelpan en laat de ui, de appelblokjes en de tijm omscheppend fruiten tot de ui glazig is. Blus af met de wijn of het appelsap en roer de honing en het citroensap door de saus. Laat de saus circa 10 minuten zachtjes koken en pureer met de staafmixer. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Serveer de saus (lauw)warm. Lekker bij bijvoorbeeld varkensvlees, ham en kip van de barbecue.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 7

Ingrediënten

1 middelgrote ui
1 appel
25 gram boter
1 theel. gedroogde tijm
2 dl witte wijn of appelsap
2 eetl. honing
1 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Steelpan Staafmixer Kom