Hutspotlasagne met klapstuk

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Breng de runderbouillon met de laurier aan de kook in een braadpan. Voeg het vlees toe en zet het vuur laag. Laat het vlees in ongeveer 2,5 uur gaar stoven.

2.Maak de wortels schoon en snijd ze met een kaasschaaf of mandoline in lange repen. Snijd de uien in halve ringen.

3.Haal het vlees uit de pan en verwijder de laurierblaadjes. Kook de wortelen en uien in de bouillon tot ze beetgaar zijn (circa 15 minuten). Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

4.Schep de aardappelpuree in een ingevette ovenschaal en leg de helft van de wortel en uien erop. Snijd het vlees in plakjes en verdeel het over de groenten, gevolgd door de rest van de uien en wortelen.

5.Bestrooi de schotel met paneermeel en 30 gram boter (in klontjes) en bak de hutspotlasagne circa 25 minuten in de oven.
Beoordeel dit recept

Bron: keurslager.nl

Ingrediënten

600 g runder klapstuk
2 liter runderbouillon
350 g winterwortelen
500 g aardappelpuree
400 g uien
2 eetlepels paneermeel
2 laurierblaadjes
Boter