Huzarensalade

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng de aardappelblokjes aan de kook in ruim water met zout en laat ze niet langer dan 2 minuten koken. Giet de blokjes af en spreid ze uit op een schoon dienblad om goed en gelijkmatig af te koelen. Giet kokend water op de doperwtjes en laat zo 5 minuten staan. Giet af en leg ze bij de aardappelblokjes.

Stap 2
Als de aardappelblokjes en doperwten goed zijn afgekoeld kunnen ze met de ham, augurk, appel, zilveruitjes en kappertjes in een grote kom met elkaar vermengd worden. Snijd de eieren door en haal het eigeel eruit. Vermeng in de keukenmachine het eigeel met de mayonaise, azijn, peper en zout tot een smeu?ge gele saus (bij gebrek aan handige machine kan dit ook met de hand geprakt en geklopt worden). Snijd het eiwit in kleine blokjes en vermeng die samen met de saus door de aardappelsalade.

Stap 3
Maak de salade mooi op een grote schaal en decoreer naar eigen smaak met plakjes rauwkost, eieren en vleeswaar.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 5

Ingrediënten

250 g gekookte ham in blokjes van 1x1 cm
500 g nieuwe aardappels, in blokjes van 1x1 cm
100 g diepvriesdoperwten
4 grote zoetzure augurken, in piepkleine blokjes
1 zoetzure appel, geschild en in blokjes van 1x1 cm
2 el zilveruitjes
1 el kappertjes
2 hardgekookte eieren
8 el goede mayonaise
1 el witte balsamicoazijn
zout en versgemalen peper
Voor eventuele decoratie:

plakjes komkommer, tomaat, radijs
hardgekookte eieren
rolletjes ham of pastrami
Amsterdamse uien
augurkjes

Keukengerei

Kookpan Keukenmachine Schaal