IJstorentjes met aardbeien en slagroom

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de gewassen en schoongemaakte aardbeien in plakken. Snijd de geschilde kiwi?s in plakjes.

Stap 2
Leg op elk van de zes dessertbordjes een kletskop. Schep daarop een bolletje ijs en dek af met een kletskop. Druk de koekjes licht aan. Schep op elke kletskop weer een ijsbolletje en dek af met een derde koekje. Spuit op de bovenste koekjes een flinke toef slagroom en garneer met? een aardbeienplakje? en een plakje kiwi. Verdeel de overige aardbeien en kiwi over de bordjes en bestrooi royaal met poedersuiker.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

250 g aardbeien
3 kiwi?s
18 kletskoppen
vanilleijs (of een andere smaak naar keuze)
slagroom uit de spuitbus
poedersuiker