Indisch gekruid stoofvlees

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Indiaas
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 250?C. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verwarm de olie in de braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties aan. Roerbak de ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut. Giet de ketjap over het vlees en vul verder aan met de vleesbouillon tot het vlees onder staat. Laat alles aan de kook komen.

Stap 2
Leg, zodra de bouillon weer kookt, het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Temper de oven na een half uur naar 160?C en laat het vlees circa 1 uur garen. De saus kan eventueel gebonden worden met allesbinder of ma?zena. Serveer het vlees met bijvoorbeeld rijst en gestoomde groenten.

Bron: Koken met de Keurslager nr 9-2006

Ingrediënten

800 g doorregen runderlappen in blokjes
zout en peper
4 el zonnebloemolie
zware ovenbestendige braadpan of casserole met deksel
2 grote uien, in stukken
4 tenen knoflook, gehakt
25 g verse gember, gehakt
1/2 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 el tomatenpuree
5 el ketjap manis
8 dl warme vleesbouillon

Keukengerei

braadpan