Indonesische jachtschotel

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Indonesisch
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de kippendij in de bouillon
gaar in ongeveer 15 minuten. Bewaar de
bouillon en snijd de kippendij in stukjes.

Fruit de ui glazig in de olijfolie, voeg
de lente-ui en champignons toe en bak
deze even mee.

Breng de bouillon opnieuw aan de
kook en voeg kip, wortel, spitskool en
sperziebonen toe. Hierna de ui, lente-ui
en champignons. Voeg de suiker en
ketjap toe en laat het geheel ongeveer
5 minuten met het deksel op de pan
zachtjes koken. Pas op dat het niet
droog kookt.

Schep het geheel in een ingevette
ovenschaal, verdeel er de plakjes ei
overheen en schep de aardappelpuree
er bovenop. Strooi er paneermeel
overheen, verdeel stukjes boter over
het geheel en plaats de schaal 20-25
minuten in de voorverwarmde oven
totdat de bovenkant goudbruin is.

Maak het gerecht voor het opdienen
af met de gehakte cashewnoten.

Bron: Proef nr 7 2014

Ingrediënten

1 kg kippendijen, zonder been
500 ml kippenbouillon (check
hoeveelheid die nodig is om
kippendij onder te laten staan)
2 eetlepels olijfolie
1 ui, in halve ringen
bosje lente-ui, in stukken van 5 cm
100 g kastanjechampignons, in kwarten
200 g wortel, in plakjes
200 g gesneden spitskool
200 g gebroken sperziebonen
2 hardgekookte eieren, in plakjes
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel rietsuiker
800 g aardappelpuree
50 g paneermeel
25 g boter
handvol cashewnoten, grof gehakt