Italiaans gehakbrood

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 140 graden.

Breek de eieren in een kom. Voeg het gehakt,
kaas, ui, tomaatjes, knoflook, zout en het
paneermeel
toe en meng alles door elkaar.
Strooi de Italiaanse kruiden erover
en besprenkel het met de olie.

Leg de ham in de vormpjes van een
muffinbakvorm
en verdeel ook het gehaktmengsel
over de vakjes.

Bedek de bakvorm met aluminiumfolie en
bak dit een uur in de oven tot het gaar is. Haal
na 40 minuten het aluminiumfolie eraf, zodat de
bovenkant bruin bakt. Laat de gehaktmuffins
iets afkoelen en serveer ze heel of door de helft.

Ingrediënten

600 g half-om-half gehakt
12 plakken parmaham
2 eieren
200 g geraspte Parmezaanse kaas
1 ui, fijngesneden
5 zongedroogde tomaatjes, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
6 eetlepels paneermeel
1 theelepel zout
3 theelepels Italiaanse kruiden
4 eetlepels olijfolie