Italiaanse gehaktballen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng het vlees samen met de ui en de knoflook. Voeg het zout, tijm en ei toe. Meng luchtig en niet lang door.

Maak stevige mooie ronde ballen gehakt van 150 gram. Rol deze stevig door het paneermeel en laat ze een nacht in de koeling liggen (2-4 graden).

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de gehaktballen 15 minuten en stel hierna de oven in op 110 graden. Gaar de gehaktballen verder in de oven tot een kerntemperatuur van 68 graden is bereikt.

Bron: Proef nr 7 2014

Ingrediënten

600 g half-om-half gehakt
50 g ui, fijngesneden
3 g tijm (gedroogd)
Zeezout naar smaak
1 ei
1 teentje knoflook, fijngesneden/geperst
paneermeel