Italiaanse hachee

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi het hacheevlees met versgemalen peper. Snijd de bosuitjes met het loof in ringetjes. Houd wat van het groen apart voor de garnering. Kruis de vleestomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes.

Stap 2
Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees in 8 minuten bruin. Voeg de bosuitjes en de helft van de tomaten toe en bak nog 2 minuten. Giet de wijn en vleesbouillon erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe. Stoof zachtjes met het deksel op de pan 2 uur. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Stap 3
Snijd de gewassen courgettes in plakjes en de uitgelekte perziken in stukjes. Voeg de courgette de laatste 15 minuten toe. Schep de perzik en de rest van de tomaten er vlak voor het serveren door. Bind het stoofvocht eventueel met allesbinder of ma?zena. Bestrooi het gerecht met het loof van de bosui. Serveer er tagliatelle bij en een gemengde salade.

Bron: Koken met de Keurslage, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

500 gram hacheevlees
versgemalen peper
6 bosuitjes
3 vleestomaten
50 gram boter
2 eetl. olijfolie
2 dl. rode wijn
1 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
2 courgettes (ca. 300 gram)
6 halve perziken op sap (blik)
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Kookpan Braadpan