Italiaanse kaasstengels met Parmaham

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder de plastic tussenvelletjes van het bladerdeeg, leg de plakjes deeg op elkaar en rol dit uit tot een recht? hoekige lap.

Snijd de lap bladerdeeg in lange stroken, draai deze tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng de olie met de gedroogde Italiaanse kruiden en bestrijk hiermee de stengels (dun). Bestrooi ze met de kaas. Bak de kaasstengels in 20 minuten goudbruin en krokant.

Wikkel om het bovenste gedeelte van iedere stengel een plak Parmaham en serveer ze rechtop in een glas.

Bron: Proef 5 2012

Ingrediënten

200 g Parmaham
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
3 eetlepels olijfolie
175 g geraspte kaas