Italiaanse lamsstoofpot met salie en olijven

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestuif het vlees met de bloem, zout en peper zodat al het vlees bedekt is.Verwarm de olie in een stoofpan met dikke bodem en bak hierin de blokjes vlees rondom aan.

Stap 2
Voeg de ui, knoflook en salie toe en bak even mee. Roer de tomatenpuree erdoor en blus alles af met de tomaten uit blik en de wijn. Laat aan de kook komen en zet dan het vuur laag. Laat zonder deksel 5 minuten zachtjes koken, leg dan het deksel erop en laat nog een uur stoven.

Stap 3
Voeg de olijven de laatste 10 minuten toe en breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper. Lekker met sperzieboontjes, snijbonen en aardappelpuree.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

700 g lamsschouder, in blokjes van 3 cm
1 el bloem
peper en zout
4 el olijfolie
2 grote zoete uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, gesnipperd
3 takjes salie, fijngesneden
2 el tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten van 400 g
1 klein glas rode wijn
100 g zwarte olijven zonder pit

Keukengerei

Stoofpan