Japanse biefstuk met champignons

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Japans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Maak de paddestoelen schoon. Snijd de champignons in plakjes, de
oesterzwammen in reepjes en verwijder de harde steeltjes van de shii-take voor de hoeden in reepjes worden gesneden. Snipper de ui en de knoflook.

Stap 2
Zet twee (koeken)pannen op het vuur en verdeel de boter over beide pannen. Bak de biefstukken op de gebruikelijke manier in de ene pan tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Bestrooi de biefstukken met wat zout en peper, neem ze uit de pan en laat ze circa 5 minuten rusten.

Stap 3
Bak gelijktijdig in de andere pan de paddestoelen en de ui op halfhoog vuur omscheppend tot de paddestoelen hun vocht afgeven. Laat de knoflook kort meebakken tot het meeste vocht is verdampt. Schep de oestersaus door de paddestoelen en maal er wat peper over. Roer het uitgelopen vocht van de biefstukken door de paddestoelen. Verdeel de biefstukken over de (voorverwarmde) borden en schep de paddestoelen erover. Geef er rijst of noedels bij en desgewenst beetgare broccoli.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 2

Ingrediënten

4 biefstukken van circa 125 gram per stuk
1 bakje kastanjechampignons (ca. 200 gram)
1 bakje oesterzwammen (ca. 150 gram)
1 bakje shii-take (ca. 100 gram)
50 gram braadboter
1 flinke ui
1-2 teentjes knoflook
2 eetl. oestersaus (flesje)
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan