Japanse hamburger

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Strooi het paneermeel in een kom, doe de melk erbij en laat dit 15 minuten staan.

Meng het gehakt, ei en paneermeel? mengsel in een kom met het wasabipoeder en de bosuitjes en voeg peper en zout toe naar smaak. Meng het geheel goed. Verdeel het gehakt in achten en vorm van elk deel een burger. Dek ze met plasticfolie af en
zet ze 30 minuten in de koelkast.

Bak de hamburgers in een koekenpan 2 minuten aan elke kant. Leg de hamburgers op een bakplaat en zet die nog 6 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) totdat ze door en door gaar zijn. Kook de rijst tijdens het bakken van de hamburgers.

Meng de sla, tomaten, komkommer en augurken met wat mayonaise tot een salade en geef die bij de hamburgers met wat (opgewarmde) teriyakisaus en rijst.

Bron: Proef 2 2013

Ingrediënten

?400 g rundergehakt
?100 g varkensgehakt
?1 ei
?2 eetlepels Panko paneermeel
125 ml melk
?1 theelepel wasabipoeder
?2 bosuitjes, in ringetjes
?2 eetlepels teriyakisaus
?Paar blaadjes friseesla
?2 vleestomaten, in blokjes
1/2 komkommer, in blokjes
2 augurken, in blokjes
?Mayonaise
?Rijst