Japanse sat? van kipfilet

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Japans
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg de houten prikkers in een bak met water. Breng de sake, sojasaus en suiker aan de kook en laat 2 minuten pruttelen. Laat de marinade al roerende afkoelen en schep de kipfiletblokjes erdoor. Verwarm de grill. Rijg de kip aan de stokjes en bewaar de rest van de marinade.

Leg de sat? op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie en schuif ze midden in de oven, niet te dicht op de grill anders verbranden ze te snel. Bestrijk ze na 3 minuten met een beetje marinade en bak ze nog 2 minuten. Draai de spiesjes om en herhaal dit proces. Bestrooi de sat? met bosui en sesamzaadjes. Lekker met witte rijst of gestoomde groenten.

Bron: Koken met de Keurslager nr 04-2007

Ingrediënten

500 g kipfilet, in kleine blokjes
1 dl sake of droge sherry
1 dl Japanse sojasaus
1 el suiker
2 bosuitjes, in ringetjes
1 el geroosterd sesamzaad

Keukengerei

aluminiumfolie 12 houten prikkers