Kaasplateau met walnotenboter

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren, doe ze over in een schone theedoek, vouw dicht en wrijf de velletjes van de walnoten. Maal de walnoten in een keukenmachine fijn en voeg de boter in klontjes, de peterselie en snuf peper toe. Blijf malen tot de noten en boter goed gemengd zijn. Doe de boter over in een bakje en zet koel weg.

Stap 2
Laat de kazen op kamertemperatuur komen, snijd ze in gelijke stukken en verdeel ze over vier borden en serveer er een lepeltje cr?me erbij. Lekker met crackers, toast of notenbrood. U kunt ook een groot plateau maken en iedereen zelf laten kiezen.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

Voor de boter:
100 g walnoten
100 g gezouten boter
2 el fijngehakte peterselie
peper uit de molen
4 of 5 soorten kaas van elk circa 100 g (bijvoorbeeld: 1 stukje blue stilton,
1 stukje oude boerenkaas, 1 stukje jonge morbier of munster, 1 vers geitenkaasje)

Keukengerei

koekenpan keukenmachine