Kalfsburgers met roomkaas

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het gehakt in een kom. Snijd het schoongemaakte bosuitje in ragdunne ringetjes en houd het groene deel apart. Doe de lichtgekleurde ringetjes bij het gehakt. Voeg de eierdooier en wat zout en peper toe en meng alles tot een samenhangend geheel. Vorm er vier afgeplatte ballen van en zet ze tot ze worden gebakken in de koelkast.

Stap 2
Verwarm de ovengrill voor. Verhit de braadboter in een koekenpan en bak de burgers in circa 4 minuten per kant mooi bruin. Leg ze in een passende ovenschaal en verkruimel er de verse roomkaas over. Zet de schaal niet te dicht onder de grill tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Bestrooi met de groene ringetjes bosui. Lekker met? groente, zoals broccoli of pasta die is opgeschud met een klontje boter en geraspte kaas.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 7

Ingrediënten

250 gram kalfsgehakt
1 bosuitje
1 eierdooier
zout en versgemalen peper
30 gram braadboter
60 gram verse roomkaas met tuinkruiden (Bijv. Boursin)

Keukengerei

Kom Koekenpan Ovenschaal