Kalfsentrecote gevuld met spinazie

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vraag uw Keurslager de entrecotes zo in te snijden dat ze gevuld kunnen worden. Maak eerst de vulling. Snipper de knoflook en de ui. Rasp de helft van de citroenschil en pers de citroen uit. Snijd de schoongemaakte, gewassen en goed uitgelekte spinazie grof. Verhit 2 eetlepels van de olijolie in een wok of grote koekenpan en laat de uiensnippers glazig fruiten. Laat de knoflook kort meefruiten.
Stap 2
Voeg de spinazie, 2 eetlepels citroensap, de citroenrasp en de tijm toe en roerbak op hoog vuur tot de spinazie is geslonken en het vocht is verdampt. Schep de spinazie in een zeef of vergiet en laat goed uitlekken. Hak de spinazie fijn, doe in een kom en schep er de kaas door. Breng op smaak met wat zout en peper en laat de vulling afkoelen.
Stap 3
Vul de entrecotes met het spinaziemengsel en sluit de opening met prikkers (houten prikkers moeten eerst 30 minuten in koud water worden gelegd, om te verkomen dat ze op de barbecue verbranden).
Stap 4
Bestrijk de entrecotes met de resterende eetlepels olijfolie en rooster ze in 15-20 minuten niet te dicht boven niet te heet vuur goudbruin en bijna gaar. Bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze circa 5 minuten rusten voor ze in schuine plakken worden gesneden. Leg nog een plakje kaasboter op de entrecotes. Lekker met een rijst, pasta of aardappelsalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

2 dikke kalfentrecotes van circa 300 g per stuk 2 teentjes knoflook 1 kleine ui
1 citroen
200 g wilde spinazie
3 eetl. olijfolie
1 theel. verse of 1/2
theel. gedroogde tijm
1 eetl. versgeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas zout en versgemalen peper

Keukengerei

Rasp Citruspers Vergiet Wok of grote koekenpan Kom