Kalfsentrecote met mangosalsa

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de entrecotes op kamertemperatuur komen en snijd de vetrandjes in om te voorkomen dat de entrecotes tijdens het bakken krom trekken, wrijf ze in met zout en peper. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Verwarm de olie en fruit de ui lichtbruin. Voeg de gember, rode peper en mangoblokjes toe tot de mango zacht wordt. Giet de sinaasappelsap erbij en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Pureer de salsa een paar seconden met de staafmixer en breng verder op smaak met zout.
Stap 2
Verwarm de boter en bak de entrecotes rondom bruin. Serveer met een lepel salsa en bestrooi met de geschaafde amandelen. Lekker met rijst of noedels.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2007

Ingrediënten

4 kalfsentrecotes van circa 150 gram per stuk
1 rijpe mango, geschild in blokjes
50 gram geschaafde amandelen
1 el olie
1 ui, gesnipperd
2 el sinaasappelsap
40 g boter
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan Staafmixer