Kalfsfricandeau met basilicumsaus

  • 0 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiden
Ui schoonmaken, halveren en elke helft in 8 partjes snijden.
Bereiden
Boter in een koekenpan smelten en de partjes ui 5 minuten bakken tot ze zacht zijn. Vervolgens fond en slagroom toevoegen en laten indikken tot sausdikte. De saus op smaak brengen met balsamico-azijn, basilicum en zout en peper. De plakjes vlees dakpansgewijs op een schaal leggen en de saus er apart bij serveren.

Ingrediënten

- 300 g kalfsfricandeau (vleeswaar, iets dikker laten snijden)
Voor de saus:
- 1 rode ui
- klontje boter
- 2 dl vleesfond (pot)
- 1/8 liter slagroom
- 1 theel balsamico-azijn
- 1 eetl basilicum op olie
- zout, peper