Kalfsgehaktballetjes met nootjes en bospaddenstoelen

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de bospaddenstoelen uitlekken en hak ze fijn. Voeg het
gehakt, aardappelpuree, Parmezaan, 3 eetlepels peterselie,
knoflook en noten toe en meng het geheel door elkaar. Week
het broodkruim een paar minuten in de melk, knijp het uit en
meng dit met het ei door het gehaktmengsel. Breng het geheel
op smaak met zout en peper en leg het vervolgens een half uur
in de koelkast.

Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak ze rondom bruin.
Zet het vuur laag, voeg eventueel wat water toe en laat de
gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten gaar worden.

Leg de balletjes op een schaal en bestrooi ze met de rest van
de peterselie. Serveer ze met bijvoorbeeld truffelmayonaise.

Ingrediënten

300 g kalfsgehakt
50 g gedroogde bospaddenstoelen, geweekt
45 g hazelnoten, grof gehakt
200 g gepureerde aardappelen
4 eetlepels Parmezaanse kaas
5 eetlepels gehakte peterselie
1 teentje knoflook, gehakt
50 g broodkruim
2 eetlepels melk
1 ei, losgeklopt
3 eetlepels olijfolie