Kalfsoester met dragon en mosterd

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi de kalfsoesters rondom met zout en peper. Verwarm de boter en bak de kalfsoesters om en om in de hete boter. Haal ze uit de pan en leg ze afgedekt met aluminiumfolie op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Stap 2
Fruit de sjalotten glazig in het overgebleven bakvet. Voeg de mosterd, wijn en een paar blaadjes dragon toe en laat tot de helft inkoken. Verwijder de dragon en voeg de room toe. Laat op zacht vuur nog 5 minuten pruttelen. Haal de folie van de kalfsoesters en schuif ze in de oven. Laat ze nog 5 minuten garen.
Stap 3
Snijd de rest van de dragonblaadjes fijn en roer ze door de saus. Serveer de kalfsoesters direct met een lepel van de suas. Lekker met geroosterde aardappelen en groenten.

Bron: Koken met de Keurslager nr 07-2007

Ingrediënten

4 kalfsoesters
zout en versgemalen peper
2 el boter
2 sjalotten, gesnipperd
1 el grove mosterd
50 ml droge witte wijn
2 takjes dragon, alleen de blaadjes
150 ml (kook)room

Keukengerei

aluminiumfolie bakplaat koekenpan